URL : http://www.boodschappen.nl/recepten/..
Rollade met appel en port
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min.
 Onbekend/Hartig/Zoet/Kruidig
 Bakken in de oven
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 200 gr. katenspek in plakjes
  • 1 runder- of wild rollade (ca. 600 gr.)
  • 2 el. grove mosterd
  • 2 appels in parten
  • 8 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 2 el. boter
  • 100 ml. witte port
  • 1 ovenschaal ingevet
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een matje van ca. 20x20 cm met het katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen. Besmeer de rollade rondom met mosterd en leg de rollade op het spekmatje. Rol de rollade voorzichtig in het spek en leg het vlees in de ovenschaal. Verdeel de appelparten en sjalotten eromheen. Verdeel de boter in vlokjes over de rollade en bak hem circa 15 minuten aan in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Giet de port langs de rollade en bak deze in circa 10 minuten rosé. Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in plakken. Schep de sjalotten en appel erbij. Roer de jus goed los van de bodem van de ovenschaal en giet de jus over het vlees.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 645 kcal / Eiwit 38 gr. / Vet 44 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 17 gr.